Luciainsamlingen

De insamlade luciamedlen används för att stödja barnfamiljer som har det svårt i sin vardag p.g.a t.ex. sjukdom, ekonomisk utsatthet, en kris, ensamhet, utanförskap eller andra utmaningar. Med de pengar som luciainsamlingen inbringar arrangerar Folkhälsan på Åland program och aktiviteter med syfte att avlasta, stöda och ge en guldkant i tillvaron för dessa familjer. 

Rösta på en av de sju

Sprid ljus med varje steg - delta i Lucialoppet!

Lördag 9.12 kl.12.00 är det dags för tidernas första Lucialoppet på Åland och tävlingscentrum är Baltic Arena i Mariehamn. Evenemanget är öppet för alla! Du kan välja att springa, gå eller ta dig fram med hjälpmedel – det viktiga är att du deltar och på så sätt hjälper Lucia att hjälpa! 

 Distanserna du kan välja mellan är

- 800m
- 1800 m
- 400 m (för barn under skolåldern)

 400-800m loppen arrangeras på löpbanorna, 1800m är ute på terrängbanan. Observera att banorna kommer inte att plogas.

Startavgiften för personer från 15 år är 10 €, yngre deltar gratis. När du anmäler dig kan du välja att betala en ytterligare summa på 10 €, 20 € eller 50 €. Anmälningsavgifterna och alla eventuella frivilliga bidrag går till Luciainsamlingen som samlar in medel till utsatta barn och ungdomar med familjer på Åland. De insamlade pengarna används för att stödja dem som har det svårt i sin vardag på grund av till exempel sjukdom, ekonomisk utsatthet, en kris, ensamhet, utanförskap eller andra utmaningar. Med de pengar som luciainsamlingen inbringar arrangerar Folkhälsan på Åland program och aktiviteter med syfte att avlasta, stöda och ge en guldkant i tillvaron för familjerna.

Bland alla som deltar i 800 m samt i 1800 m lottas loppets huvudvinst ut – ett presentkort på 300 euro till Bifa Bike! Alla som deltar i barnloppet får ett diplom.

Årets luciagrupp deltar i uppvärmningslekar och i 400 m loppet tillsammans med barnen. Alla deltagare bjuds på varm saft och pepparkaka.

Förhandsanmälningen är öppen t.o.m. onsdag 6.12. Du anmäler dig här.

FÖRETAG! Delta i lucialoppet genom att köpa startplats åt er personal! Ta kontakt med kampanjledare Alexandra Walk-Liljeroos (alexandra.walk-liljeroos@folkhalsan.ax) för att boka platser, betala anmälningsavgiften som en klumpsumma och sedan få gratiskoder som ni kan distribuera till era anställda.

Det går även att efteranmäla sig på plats vid Baltic Arena på lördag 9.12 mellan kl.10.30-11.30. Vid Baltic Arena kan även valfritt bidrag till Luciainsamlingen betalas.


ÅLANDS LUCIA