3. Amira Scott

Ålder: 18
Hemort: Lemland, Järsö

Jag är 18 år och bor på Järsö. De senaste åtta åren har jag dansat på Dunderdans och det trivs jag jättebra med! Jag är en glad och öppen tjej som älskar att lära känna nya människor. Jag strävar efter att komma ihåg att leva i nuet och uppskatta de små sakerna i livet

 

Det viktigaste för mig är min fina familj - de som har gjort mig till den självsäkra personen jag är idag. De har lärt mig att gilla utmaningar och att sträcka mig ut i världen. Efter mitt ettåriga utbyte i Frankrike fortsätter jag nu studera på Ålands Lyceum, tillika jobbar jag på restaurang några gånger i veckan.  

 

På Luciadagen har min släkt som tradition att samlas hos min moster. Vi äter middag och sedan sänker vi belysningen och jag och mina kusiner lussar och sjunger för de andra, det är väldigt mysigt och stämningsfullt. Kvällen avslutas med att vi går ut och tittar på Ålands Lucia på stan. När jag var liten stod jag alltid där hoppfull och glad i min vita klänning ovanpå overallen. En gång vinkade en skinande Lucia till mig där på trottoaren och då väcktes en beundran för allt som hör Lucia till - vackra röster, fluffiga jackor och så mycket värme. I mitt uppdrag som medlem i luciagruppen vill göra alla små tjejer som tittar stolta! Och tänk om någon av dem jag vinkar åt råkar inspireras att delta i Ålands Lucia i framtiden!  

En av mina många förebilder är min storasyster Celie. Hon är så modig och cool! När jag var liten hade hon redan flyttat hemifrån, men varje gång hon kom på besök var jag så glad och stolt. Jag är tacksam över att få ha en syster som henne - hon är ärlig, godhjärtad, klok, hjälpsam och väldigt rolig.

Ett ändamål som jag tycker är otroligt viktig att satsa på är ungas mentala hälsa. Ungdomen är den tid som formar oss till den person vi blir som vuxna. Jag tror att det finns en direkt koppling mellan en trygg barndom och en trygg vuxen. Jag vill att alla ska vara bekväma med att beskriva och hantera sina känslor på ett effektivt och hälsosamt sätt. Om alla skulle vara trygga i sig själva skulle inte fenomen som utfrysning eller trakasserier finnas till. Alla ska ha rätt till verktygen som krävs för att skapa en trygg självbild. 

Rösta på Amira

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater