7. Stella Branér

Ålder: 18
Hemort: Jomala

Jag bor i Gottby i Jomala med mamma, pappa och mina två bröder. Just nu går jag sista året på Ålands lyceum och tar studenten i juni.  Andra brukar beskriva mig som vänlig, glad, social och omtänksam. 

På fritiden tycker jag om att dansa, sjunga, läsa och att vara med familj och vänner. Jag jobbar även lite extra på Lisco bokhandel. 

 

Att få vara med i Ålands Lucia är en dröm jag har haft sedan länge, så att vara med på uttagningen var för mig en självklarhet. Jag är så glad över möjligheten att få vara ett ansikte utåt för luciakampanjen och att på så sätt få vara med och göra skillnad. Lucia och hennes tärnor är även fina förebilder för massor av barn och detta är något jag verkligen vill vara en del av. 

Jag har massor av fina luciaminnen, men mina allra käraste minnen är från när jag var liten. Då lussande jag och mina syskon för nära och kära på luciadagen. Jag kommer ihåg hur mycket jag såg framemot detta varje år och hur mysigt jag tyckte det var. Lussandet har även gett mig så mycket fina minnen med bland annat min gammelmormor och gammelfarmor som jag tyvärr inte har kvar idag - de minnena är jag extra tacksam för idag. 

Jag har många fina människor i mitt liv som är förebilder på olika sätt, men en person som jag alltid har sett upp till är min gammelmormor Elin. Hon var verkligen en genomsnäll människa som alltid var på bra humör och hon hade en otrolig humor, det var omöjligt att inte vara glad i hennes närhet. Hennes snällhet och omtänksamhet är något jag verkligen ser upp till och något världen skulle behöva mer av. 

Jag tycker att ändamålet för insamligen är jätteviktigt eftersom barn är i en väldigt utsatt position då de är beroende av vuxna. Tackvare de insamlade medlen från luciainsamlingen kan vi ge fina minnen och lite trygghet till barnen. En annan sak som jag tycker är är viktig att prioritera är att minska ensamheten i alla åldrar och framför allt att ingen ska behöva känna sig ofrivilligt ensam. 

Rösta på Stella

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater